keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Motivaattorit

Viime aikoina olen vieraillut useampaankin otteeseen kangaskaupassa kuolaamassa mitä ihanampia kankaita. Muutama pieni pala trikoota on eksynyt kotiin odottaamaan lastenvaatteiden ompelua. Suurempi sarka olisi kuitenkin kangaskaapin tyhjennyksessä. Vuosien saatossa kaapin perukoille on kertynyt jos jonkinlaista kangasta mm. muutamasta loppuunmyynnistä. Suurin osa kankaista on kuitenkin sellaisia, että todella ihmettelen, miksi niitäkin on tullut hankittua. Ehkä silloin aikoinaan joku hyvä ajatus on jäänyt toteuttamatta ja nyt sitten pitäisi keksimällä keksiä näistä kankaista jotakin.

Työpöydällä odottaa uusi saumuri käyttäjäänsä. Tähän asti olen omistanut vain ompelukoneen, mutta nyt monen vuoden haaveilun jälkeen saumuristakin tuli totta.

Ehkä suurin innoittaja on kuitenkin lapset. Luulen, ainakin toistaiseksi, että juuri lastenvaatteita olisi nopeaa ja innostavaa ommella. Tai ennen kaikkea, että lapset eivät ehkä ole niin kriittisiä asujensa suhteen kuin aikuiset. Viime päivinä olenkin selaillut Suuri käsityökerho -lehtiä 80- ja 90-luvulta lähinnä lastenvaateohjeita silmällä pitäen ja eilen kävin kirjastosta hakemassa pinon Ottobre-lehtiä. Ei siis muuta kuin hihat heilumaan.

Ei kommentteja: